ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین پس از حمله شدید موشکی روسیه به زیرساختهای انرژی این کشور، خواستار آتشبس در آسمان و دریا شد.
زلنسکی در پیامی در تلگرام نوشت که «نخستین گامهای صلح واقعی، باید وادار کردن روسیه به توقف چنین حملاتی علیه جان انسانها باشد».
حملات شدید روسیه به زیرساختهای انرژی اوکراین، چند روز پس از آن صورت گرفت که واشنگتن اعلام کرد که پشتیبانی نظامی و اطلاعاتی از کییف را متوقف میکند.
مقامات اوکراینی روز جمعه اعلام کردند که روسیه در حملهای شدید با موشک و پهپاد، تاسیسات انرژی این کشور را هدف قرار داده است. به گفته مقامهای رسمی، دستکم ۱۰ نفر از جمله یک کودک در این حمله زخمی شدند.
هرمان هالوشچنکو، وزیر انرژی اوکراین در پیامی در فیسبوک این حمله را «وسیع» توصیف کرد و گفت: «روسیه تلاش دارد با هدف قرار دادن زیرساختهای انرژی، زندگی شهروندان عادی اوکراین را مختل کند. هدف آنها همچنان این است که ما را از برق و گرما محروم کنند و بیشترین آسیب را به غیرنظامیان وارد کنند.»
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به این اظهارات روز جمعه اعلام کرد که تاسیسات انرژی، به دلیل ارتباط آنها با «مجتمع نظامی-صنعتی و تولید تسلیحات اوکراین» اهدافی مشروع در جنگ محسوب میشوند.
این حمله تنها چند ساعت پس از آن رخ داد که زلنسکی اعلام کرد مذاکرات میان اوکراین و ایالات متحده برای پایان دادن به جنگ سهساله، هفته آینده در عربستان سعودی برگزار خواهد شد.
رئیسجمهور اوکراین پیشنهاد کرد برای پایان دادن به جنگ در گام نخست باید حملات موشکی، پهپادی و بمباران تاسیسات انرژی و دیگر زیرساختهای غیرنظامی متوقف شوند. او همچنین خواستار پایان درگیریهای نظامی در دریای سیاه شد تا مسیرهای تجاری ایمن بمانند.
پیشنهادهای زلنسکی شباهتهایی به طرح امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه دارد که هفته گذشته در نشست سران در لندن مطرح شد. ماکرون در گفتوگو با روزنامه فیگارو پیشنهاد کرده بود که به مدت چهار هفته درگیریهای هوایی، دریایی و حملات به زیرساختهای انرژی متوقف شود.
ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه تاکید کرد که این آتشبس موقت میتواند فرصتی باشد تا متحدان اروپایی متوجه شوند که آیا روسیه در تعهداتش برای صلح حسن نیت دارد یا نه.
روسیه تاکنون واکنشی رسمی به این پیشنهاد فرانسه نشان نداده است.
همچنین روز سهشنبه، زلنسکی اعلام کرد که آماده است تحت «رهبری قوی» دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای دستیابی به صلح پایدار همکاری کند. این موضعگیری در حالی است که هفته گذشته پس از اختلاف نظر با ترامپ، زلنسکی کاخ سفید را ترک کرد.
ایالات متحده این هفته بهطور موقت کمکهای نظامی و اطلاعاتی به اوکراین را متوقف کرد، اما برخی مقامات آمریکایی گفتهاند که اگر کییف به سرعت به مذاکرات بازگردد، امکان دارد این توقف برطرف شود.
زلنسکی در آستانه مذاکرات صلح، تحت فشار شدید واشنگتن قرار دارد تا امتیازهایی بدهد، در حالی که او همچنان به دنبال تضمینهای امنیتی برای کییف است.
+ There are no comments
Add yours