1920x1080 cmsv2 6fe67313 11cd 58ab 8074 5b7f8ce9ebb5 4498936

پول نقد در مبادلات اقتصادی کدام کشورهای اروپایی در حال حذف شدن است؟

بررسی جدیدی نشان می‌دهد که با وجود عقب‌ماندگی محسوس ارمنستان، گرجستان و آلمان در حذف پول نقد از مبادلات اقتصادی، کشورهای شمال اروپا در تحقق این هدف پیشتاز هستند.

وب‌سایت اطلاعات مالی نروژ (Finansplassen) با بررسی داده‌های بانک جهانی ، اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات) و سایر بانک‌های اطلاعاتی در دسترس عموم را جمع‌آوری کرد تا سطح سازگاری کشورهای اروپایی را برای انجام مبادلات اقتصادی بدون نیاز به پول نقد بررسی کند.

این بررسی نشان داد که نروژ برای آینده بدون پول نقد آماده‌ترین کشور اروپایی است، به طوری که در حال حاضر حدود ۹۶ درصد از جمعیت این کشور امور مالی خود را از طریق بانکداری آنلاین انجام می‌دهند.

فنلاند و دانمارک در این تجزیه و تحلیل در رتبه دوم و سوم قرار گرفتند. در این بررسی، هلند، سوئد، ایسلند، استونی، لیتوانی، قبرس و سوئیس جایگاه‌های بعدی را از آن خود کردند. در انتهای فهرست هم ارمنستان، گرجستان و آلمان قرار گرفتند.

چرا کشورهای اروپای شمالی پیشتازند؟

طبق این بررسی، پنج کشور از ۱۰ کشور پیشتاز در حذف بدون پول نقد، کشورهای اروپای شمالی هستند.

اوله پترسون، کارشناس امور مالی در فینانس‌پلاسن به یورونیوز گفت که در کشورهای اروپای شمالی سیستم‌های پرداخت بدون پول نقد برای غلبه بر برخی از چالش‌ها مانند تراکم جمعیت کم یا شرایط آب و هوایی سخت که پرداخت‌های سنتی با استفاده از پول نقد را دشوار می‌کند، بسیار مفید است.

او ادامه داد که سطح بالای سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به دولت موجب شده تا مبارزه با پولشویی نیز از طریق توسعه ابزارهای پرداخت غیرنقدی راحت‌تر از سایر کشورها باشد.

بیشتر بخوانید  دوراهی مایکروسافت: موج ۵ تریلیون دلاری بیت‌کوین یا پرهیز از ریسک؟

ارزیابی اداره حفاظت مدنی نروژ (DSB) نشان می‌دهد که هنوز بیشتر مردم این کشور به دلیل آسیب‌پذیری سیستم‌های پرداخت دیجیتال در برابر حملات سایبری و قطع احتمالی برق، مقداری پول نقد نگهداری می‌کنند.

افزون بر نروژ، گزارش بانک مرکزی دانمارک هم نشان می‌دهد که پرداخت‌های نقدی تنها ۸ درصد از کل تراکنش‌های مالی کشور را در سال ۲۰۲۳ تشکیل داده بود.

در این گزارش آمده است که دانمارکی‌ها بیشتر پرداخت‌های خود را از طریق تلفن همراه انجام می‌دهند. با این وجود، بانک مرکزی دانمارک نیز تایید کرد که همچنان مبادله با پول نقد فعلا به طور کامل حذف نشدنی نیست.

دلیل کاهش پرداخت‌های نقدی چیست؟

طبق گزارش بانک جهانی، همه‌گیری کووید-۱۹ موجب رواج بیشتر پرداخت‌های عیرنقدی در سراسر جهان شد و از میانگین ۹۱ پرداخت غیرنقدی به ازای هر نفر در سال ۲۰۱۷ به تقریبا ۱۳۵ مورد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافت.

بانک مرکزی اروپا (ECB) نیز از وقوع روند مشابهی را در منطقه یورو خبر داد. نتایج نظرسنجی این بانک در سال ۲۰۲۳ نشان داد که ۵۹ درصد از پرداخت‌ها در سال ۲۰۲۲ به صورت نقدی انجام شده است که نسبت به ۷۲ درصد در سال ۲۰۱۹ کاهش یافته است.

این نظرسنجی نشان که اکثر مصرف‌کنندگان در منطقه یورو پرداخت با کارت بانکی یا سایر روش‌های بدون پول نقد را ترجیح می‌دهند زیرا که راحت‌تر است. با این حال، ۶۰ درصد از کسانی که در این نظرسنجی شرکت کردند، هنوز معتقدند که باید راهی برای پرداخت پول نقد وجود داشته باشد.

ممکن هست که دوست داشته باشید

+ There are no comments

Add yours