دولت با برنامههای ساخت مسکن در جزیره بوموسی، ایران یک بار دیگر تمامی نقشههای حسادت برخی کشورهای منطقه نسبت به جزایر سهگانه تنب کوچک، تنب بزرگ و بوموسی را بیاثر ساخت.
ایران با برنامه ساخت مسکن در جزیره بوموسی یک بار دیگر هر نوع طمع برخی کشورهای منطقه به جزایر سهگانه تنب کوچک، تنب بزرگ و بوموسی را بیاثر کرد.
در روزهای اخیر شورای همکاری خلیج فارس برای چندمین بار و البته این دفعه با همکاری اتحادیه اروپا ادعاهای واهی را درخصوص جزایر سهگانه ایرانی مطرح کرد که واکنشهای مسئولان و مردم ایران در پی داشت. البته به نظر میرسد این ادعاها بیشتر به منظور انحراف افکار عمومی از موضوع فلسطین و لبنان مطرح شده تا یک لایه ایمنی برای رژیم صهیونیستی ایجاد شود.
در این خصوص نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاکید کردند جزایر سهگانه همواره ایرانی بوده و خواهد بود و تا ابد متعلق به ایران است.
غلامحسین محسنی اژهای ـ رییس قوه قضاییه – نیز با هشدار به کشورهای عضو شورای همکاری درخصوص جزایر سهگانه گفت: توصیه میکنیم که فریب وسوسههای برخی از کشورهای غربی را نخورند، زیرا در آن صورت بسیار متضرر و خاسر میشوند.
همچنین اسماعیل بقایی ـ سخنگوی وزارت خارجه – امروز در این زمینه گفت: جمهوری اسلامی ایران درباره تمامیت سرزمین خود و حاکمیت بر جزایر سهگانه هیچ تردیدی ندارد و اغماضی نخواهد شد.
سند مالکیت جزیره ابوموسی به نام سازمان ملی زمین و مسکن ایران است و مثل سایر مناطق برای متقاضیان واجد شرایط در آنجا تامین زمین انجام میشود. دو پروژه آنجا تامین زمین شده که یکی از آنها از طریق منابع استانی بنیاد مسکن در حال اجرا است. ۱۱۰ واحد نیز توسط سازمان ملی زمین و مسکن در دستور کار قرار دارد. بر این اساس مثل سایر مناطق میتوان طرحهای شهرسازی را در جزایر سهگانه اجرا کرد.
اردیبهشت امسال معاون وزیر راه و شهرسازی از اجرای دو پروژه مسکونی در جزیره ابوموسی و هرمز خبر داد.
ارسلان مالکی به تازگی نیز گفته که مصوبه قانونی داریم که در جزیره تمام ایرانی بوموسی برای ساکنین و کسانی که علاقمند به سکونت در ایران جزیره هستند مسکن سازی کنیم و مصوبه ساخت ۱۱۰ واحد به استان ابلاغ شد و به زودی عملیات ساخت آغاز میشود.
به گفته وی، در بحث واگذاری مسکن طبق ضوابط، اولویت با ساکنان جزیره است اما در اولویت بعدی هر فردی که متقاضی سکونت در این جزیره باشد میتواند در این جزیره صاحبخانه شود.
مسکن-ملی
جزیره ابوموسی به دلیل موقعیت جغرافیایی خود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به نظر میرسد به سبب افزایش مناقشات امارات متحده عربی با ایران بر سر مالکیت این جزیره، سیاستگذاران تصمیم ساخت واحدهای مسکونی در این منطقه را با سرعت بیشتری در دستور کار قرار دادهاند. اما جزئیات جزئیات ساخت مسکن ملی در جزیره ابوموسی به چه صورت است؟
جزیره ابوموسی یکی از جزایر سهگانهایست که در تنگه هرمز واقع شده است. همچنین این جزیره به دلیل موقعیت استراتژیک و منابع نفتی بالقوه یکی از دلایل ادعای امارات متحده عربی بر سر مالکیت آن است.
جزیره ابوموسی باعث نظارت و حفاظت بیشتر ایران از بندرعباس میشود و به همین دلیل برای کشور ایران بسیار اهمیت دارد. به نظر میرسد که دولت ایران برای حفظ مالکیت این جزیره سیاست ساخت و ساز را پیش گرفته است.
ارسلان مالکی معاون وزیر راه و شهرسازی بیان می کند که جزیره ابوموسی قطعا جزو اراضی لاینفک جمهوری اسلامی ایران است و طبق قانون میتوان در این جزیره تماما ایرانی، برنامههای ساخت و ساز را اجرا کرد.
او همچنین بیان میکند که به زودی عملیات ساخت ۱۱۰ واحد مسکونی در جزیره ابوموسی آغاز میشود. این جزیره به عنوان اراضی ملی در سازمان ملی زمین و مسکن ثبت شده است و دولت جمهوری اسلامی ایران هر دخل وتصرفی که بخواهد میتواند در این جزیره انجام دهد.
چه کسانی در واحدهای مسکن ملی در جزیره ابوموسی ساکن میشوند؟
مالکی اعلام کرده که در بحث واگذاری مسکن، ساکنان جزیره در اولویت قرار دارند و سپس هر فردی که خواهان سکونت در جزیره ابوموسی باشد میتواند برای تهیه مسکن اقدام کند.
علیرضا صادقیان فر معاون فنی ومهندسی سازمان ملی زمین و مسکن هم بیان کرد است که سند زمین های این پروژه به صورت رسمی به دولت جمهوری اسلامی ایران تعلق دارد. وی اضافه کرده است که مهیا کردن شرایط سکونت مردم در یک نقطه بومی، از مهاجرت آنها به کلانشهر ها جلوگیری میکند و باعث رونق صنایع دیگر نیز خواهد شد.
همانگونه که گفته شد، وزارت راه و شهرسازی در نظر دارد تا ساخت ۱۱۰ واحد مسکن ملی را در جزیره بوموسی کلید بزند. پیشتر میزان وام بانکی این پروژه برای هر واحد مسکونی ۵۵۰ میلیون تومان اعلام شده بود.
گفته میشود بالغ بر ۴۲ هکتار زمین در جزیره ابوموسی برای واگذاری به شهروندان در نظر گرفته شده که به هر متقاضی ۳۰۰ متر مربع اختصاص داده میشود.
برای استفاده از این تسهیلات نیز شروطی ذکر شده که مطابق مواردی است که متقاضیان نهضت ملی مسکن باید داشته باشند؛ بهعنوان مثال متقاضی باید متاهل یا سرپرست خانوار باشد. البته باید اشاره داشت که نخبگان علمی با معرفی بنیاد ملی نخبگان کشور و معلولان جسمی و حرکتی که دارای حداقل ۲۰ سال سن و معرفینامه از سازمان بهزیستی کشور هستند از شرط تاهل مستثنی هستند.
همچنین زنان خودسرپرست که متقاضی مسکن ملی در جزیره بوموسی هستند حداقل باید ۳۵ سال داشته باشند. در این طرح ۴۲ هکتار از زمینهای جزیره ابوموسی که قابلیت کاربری مسکونی دارد مورد استفاده قرار میگیرند. به این ترتیب در بهترین حالت و بهشکل خوشبینانه حدود هزار و ۴۰۰ متقاضی مشمول دریافت زمین رایگان در جزیره ابوموسی خواهند شد.
+ There are no comments
Add yours