سمین غانم، خواننده شناخته شده ایران که پس از انقلاب اسلامی ۵۷ مانند بسیاری دیگر از زنان خواننده خانهنشین شد به مراسم تقدیری که در جشنواره فیلم فجر برای او برگزار شد واکنش نشان داد.
مسئولان جشنواره بینالمللی موسیقی فجر پیش از این اعلام کرده بودند که تمامی اجراهای روز یکشنبه ۲۸ بهمن ماه این جشنواره به پاس نقش تاثیرگذار سیمین غانم در مسیر فعالیت خوانندگان زن، به او تقدیم شده است. این در حالی است که به گفته خانم غانم او حتی طی سالهای گذشته نتوانسته برای زنان کنسرت بگذارد.
سیمین غانم که بهویژه با آهنگ «گل گلدون من» در نزد مردم ایران شناخته میشود در پیامی که روی صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده همچنین خبر داده که مسئولان حتی جلوی اجرای کنسرت بانوان او را هم گرفتهاند.
در پیام خانم غانم آمده است: «سالها در سرزمین مادری زیستم و با وجود مشکلات و محدودیتها برای شادی دلها چندین سال کنسرت مخصوص بانوان اجرا کردم و جایزهام را از مردم خوب سرزمینم دریافت کردم. در چند سال گذشته این فرصت نیز از من گرفته شد و نیازی به قدرشناسی از طرف مسئولان جشنواره موسیقی فجر ندارم. با آرزوی رفع محدودیتها برای زنان هنرمند سرزمینم.»
در کنسرت بانوان صرفا تماشاچیان خانم حضور دارند و حضور مردان ممنوع است. این شیوه از اجرا توسط برخی از زنان خواننده ایرانی برای ارتباط با مخاطب در پیش گرفته شده است.
در چند سال گذشته فرصت اجرای کنسرت حتی برای زنان نیز از من گرفته شد و نیازی به قدرشناسی از طرف مسئولان جشنواره موسیقی فجر ندارم
سیمین غانم
با وقوع انقلاب اسلامی در ایران، زنان خواننده شناخته شده پاپ و موسیقی سنتی ایران یا مجبور به مهاجرت و یا خانهنشین شدند.
چهرههای شناخته شدهای چون هایده، حمیرا و مهستی راهی آمریکا شدند و برخی چهرههای دیگر از جمله گوگوش تا سالها در ایران ماندند. خانم گوگوش بالاخره سال ایران را ترک کرد.
هنگامه اخوان، پریسا، افسانه رسایی، هما نیکنام و سیمین غانم و برخی دیگر از جمله خوانندگان شناخته شده و موثر ایران بودند که فرصت اندکی برای ارایه هنر خود به مخاطب یافتند.
سالها در سرزمین مادری زیستم و با وجود مشکلات و محدودیتها برای شادی دلها چندین سال کنسرت مخصوص بانوان اجرا کردم و جایزهام را از مردم خوب سرزمینم دریافت کردم
سیمین غانم
چهرههایی چون سیما بینا نیز با وجود مهاجرت از ایران، در سفرهای کوتاه به برگزاری کنسرت زنانه اقدام کردند.
هانا کامکار، خواننده و نوازنده پیش از این به یورونیوز فارسی گفته بود که از مردان هنرمند عرصه موسیقی و آواز گله دارد که چرا به همراهی با زنان خواننده برنخاستند.
بر اساس مقررات مذهبی در ایران صدای زنان به دلیل «غنا» محسوب شده و ممنوع است.
به امیدی که روزی زنان سرزمینم آزدانه بخوانند
سیمین غانم
با این حال زنان خواننده در گفتوگو با یورونیوز تاکید کردند که وقتی برای بازجویی احضار شدند در نامهها و برگههای احضار اشارهای به حرام بودن صدای زنان نشده و صرفا به درج جرایمی همچون اقدام علیه امنیت ملی و بیحجابی بسنده شده است.
پیشتر حسین علیزاده نیز در اقدامی مشابه به تقدیر از او در این جشنواره واکنش نشان داده بود. آقای علیزاده گفته بود: «همه افتخارم در موسیقی ایران عدم شرکت در جشنواره فجر بوده است.»
+ There are no comments
Add yours